WAT GEBEURT ER WANNEER IK ANGSTEN TOELAAT EN VOEL?

Deze blog gaat over mijn angsten. Het delen daar van in alle eerlijkheid. Wat daar uit ontstaat is zacht, krachtig en vol van liefde. Magisch!

Zondag 31-10-2021

ANGST OM TE FALEN?

Het was een fijne dag vandaag we zijn thuis gekomen uit Frankrijk vandaag. Mijn broertje kwam op bezoek, de moeder en broertje van mijn lief kwamen even langs met appeltaart. We hebben vandaag de verjaardag van mijn vader gevierd, dat was heel erg gezellig.

Nu bekruipt me in de avond een gevoel van angst. Waarom na zo een mooie week in de bergen? Ik ben nu thuis. Gedachten die bang zijn dat het me allemaal niet gaat lukken. Is het te veel ? Angst over mijn financiën. Kan ik het wel straks dat schilderen? Ga ik wel genoeg geld binnen halen. Doe ik het wel allemaal goed? Maak ik wel de juiste keuzen? Ga ik weer falen? Zo het overvalt me zo erg.

Ik voel de tranen in mijn ogen opwellen en langzaam hoopt het zich op tot ze er van zelf uit rollen. Veel tranen. Ik laat het maar toe al vind ik het niet leuk. Waarom? Wat voel ik eigenlijk? Wat wilt dit tegen mij zeggen?

Ik voel me bang omdat ik geen zekerheid heb. Is dat mijn diepste angst nu? Of is het iets anders? Ben ik bang dat ik ga opgeven? Dat het wordt zoals het was? Mijn plan is nog niet helemaal helder en toch komt er elke dag meer helderheid.

NA HEEL HARD HUILEN

KWETSBAARHEID EN EERLIJKHEID GEVEN KRACHT

Dit hoort er allemaal bij. De tranen zijn losgelaten, drogen op mijn jurk. Mijn papiertje zit vol snot. Ondanks alle onzekerheid voel ik een vertrouwen. Ik ga niet opgeven, niet nu helemaal niet. Ik heb een keuze gemaakt en er is veel werk aan de winkel. Letterlijk en figuurlijk.

Ik voel dat het belangrijk is om mezelf nu vast te houden. Lief te zijn en zacht niet boos te worden op mezelf, mezelf te benaderen zoals ik misschien voorheen zou doen. Dat kan ik niet meer ik wil het niet meer, echt niet. Dat doe ik ook niet ik voel, ik huil, ik schrijf, ik laat het er allemaal zijn.

Ik voel zachtheid ontstaan. Ondanks al deze emoties. Dat voelt fijn.

ZACHT

Ik vraag me dan af hoe anderen dat hebben. Iedereen is natuurlijk anders, het zal bij iedereen wel anders zijn. Ik wil gewoon eerlijk zijn naar mezelf toe niet doen alsof ik sterk ben wanneer ik me niet sterk voel. Als ik bang ben wil ik me bang mogen voelen en dat toe laten niet onder stoelen of banken schuiven. Niet boos worden op mezelf en mijzelf van alles kwalijk nemen, dan veroorzaak ik alleen nog meer pijn.

Ik heb me eigenlijk mijn hele leven nooit goed genoeg gevoelt en gevonden, niet waardevol genoeg, deze gedachten hebben me klein gehouden. Mij een gevangenen gemaakt in mijn eigen web. Schaamte voor hoe ik in elkaar zat/zit wat ik heb gedaan. Nu heb ik gekozen omdat te veranderen en dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan.

Normaal gesproken zou ik nu niet gaan schrijven en zeker niet iets om met anderen te delen. Toch voel ik diep van binnen dat, dat juist ik wat ik wil. Echt delen ook dat wat minder leuk is ook dat wat moeilijk is.

Echt eerlijk zijn, toe laten zonder schaamte of boosheid voor wat er in me gebeurt. Dat maakt dat ik me veilig begin te voelen in mezelf in mijn lichaam in wie ik ben hier en nu.

Ik mag steeds opnieuw een keuze maken en leven vanuit mijn authentieke zelf, niet vanuit aangeleerde patronen en aangeleerde gedachten. Door nu toe te laten, te delen, door door te gaan voel ik me veilig en mag ik er zijn met al mijn gevoelens. Dat voelt als echte liefde, zachtheid, acceptatie, dan ben ik wie ik ben en dan mag ik er zijn zo als ik ben in het moment.

Ik wil sterk zijn en daar hoort kwetsbaarheid bij. Als ik me sterk wil voelen moet ik eerlijk zijn en alles durven toe laten.

Ik ben sterk want ik ben kwetsbaar ik ben het allemaal aan het toe laten en aan het delen. Dat is zo belangrijk voor me, authentiek zelf expressie geven en dan wel helemaal op mijn eigen manier. Dat ben ik aan het doen.

VAN UIT VERTOUWEN ONTSTAAT MAGIE

Ik word net geappt door een lieve vriendin ze deelt precies nu op het juiste moment over haar proces. Zo mooi zo veel overeenkomsten. Wat een mooie verbinding. Wat een dankbaarheid voor deze bijzondere avond. Alles wat ik aan het meemaken en schrijven ben dat kreeg bevestiging door het delen van deze lieve vrouw.

Het leven het universum vind ik zo mooi. Hoe het allemaal tot stand komt of waarom hoef ik niet t weten als ik maar eerlijk ben dan klopt het en dan wordt dat terug gegeven op een magische manier.

Ze vertelde ook dat we de donkere periode in gaan. Het is Samhain vandaag, het feest van transitie, van sterven naar geboorte. Deze periode van het jaar vind ik stiekem altijd heerlijk. Het donker het naar binnen gaan. Met kaarsen aan. Tijd om te voelen.

Ik ga afsluiten met een dankbaar hart. Dankbaar voor het delen met jou. Dankbaar voor de synchroniciteit met deze prachtige vrouw, voor de eerlijkheid en de openheid. Dankbaar voor het universum. Dankbaar voor het donker. Dankbaar voor het licht. Dankbaar voor mijn groei. Dankbaar voor mijn transformatie. Dankbaar voor de tranen. Dankbaar dat ik zo veel dankbaarheid en liefde mag voelen in mijn hart mijn ziel mijn lichaam. Dankbaar voor de magie het magische moment.

Dank je wel voor het lezen je tijd en het delen.

Met alle liefde uit mijn alles Naomi

Wil je wat meer lezen over Samhain dan heb ik nog een leuk artikel voor je https://www.inspirerendleven.nl/de-spirituele-betekenis-van-samhain-31-oktober-de-donkere-tijd-van-het-jaar-gaat-in/

Share the Post:

Related Posts