VANUIT DE TOEKOMT GEKEKEN NAAR DEZE DAG

Dinsdag 02-11-2021

We gaan weer het water in deze ochtend. Weer tegenzin. Toch doen en wel wat sneller dan gisteren. Ik besluit dat ik morgen net wat langer in het water wil blijven. Niet zo snel er uit wil gaan.

Vandaag ga ik met een lieve vriendin wandelen. We hebben het zo fijn en hebben hele goede gesprekken over, ons zelf over eerlijk zijn over het doen zoals je bent echt authentiek zijn. We hebben het over haar bedrijf en mijn website. Na onze wandeling en koffie loop ik naar huis en kom ik twee reigers tegen.

Ik maak foto’s van ze en ze vliegen… Ik voel me dankbaar. Toch voel ik iets knagen, ik begrijp er niks van. Ik ben toch zo goed bezig en ik doe mijn best.. Dan komt de buurvrouw langs rijden en ik rij met haar mee. We hebben een heel fijn gesprek en eten samen nog wat. Ik trek een kaart die ik niet zo goed begrijp en nu wel. De kaart de reigers alles geeft me tekenen. Ik kan het alleen dan nog niet zien en niet voelen.

Dit vond ik over de betekenis van de Reiger op spiru.nl

De spirituele betekenis van een reiger zien is langzamer aan doen, te kijken naar wat je wilt en op je intuïtie vertrouwen bij het kiezen van het juiste pad. Leg de focus op wat je echt wilt, kom in je eigen kracht door net zo statig rechtop met je borst vooruit te staan als de reiger. Twijfel over jezelf is iets waar meer mensen zoals jij last van hebben. ‘Ben ik wel goed genoeg’ is een gedachte die vaak door jouw hoofd spookt. Twijfel is iets wat je hoofd creëert, net zoals angsten en zorgen. Jouw hoofd is de plek waar jouw ego zit, maar je moet leren luisteren naar jouw hart.

De kaart was Dienen.

Ik begreep er niks van en wist totaal niet hoe ik dit moest interpreteren. Ik kon dinsdag ook niet schrijven. Ik was verward en moe. Nu snap ik waarom! Echt luisteren naar dat deel in mij dat zo graag wilt leven.

Die verwarring en de pijn die daaruit ontstaat ook angst willen gevoeld worden ze willen niet meer worden verstopt. Dit omdat ze dan bevrijd worden. Dat willen ze. Ik heb het gevoeld zo diep van binnen en ik heb geprobeerd te luisteren mezelf niet te verliezen al kan ik er dan helemaal even niks van maken.

Nu ben ik dankbaar en kan ik zo veel bewuster en beter mijn proces begrijpen van nu en van alle jaren hier voor.

(het is nu 4-11-2021 02:03) Ik hoor echt te slapen ik voel dat ik dit in he momentum van nu toch geschreven wilt worden en ik zal mijn lichaam en alles vragen om mij een diepe nacht rust te geven! Mijn liefde komt net uit bed en ik krijg er wel even van langs dat ik nu nog aan het schrijven ben en niet mijn slaappak. Ik snap hem en ik weet dat dit van mij is en belangrijk is om te doen. Dat dit niet een vast patroon moet worden. Alleen soms werkt het gewoon zo.

Zo vaak was er verwarring en steeds heb ik iets opgelost een trauma, verdriet zo diep, pijn zo veel is er geweest om te verwerken. Allemaal verschillende lagen. Nee het ging er bij mij niet in een keer vanaf. Dat is mijn weg geweest.

Steeds heb ik een deel van mij onderdrukt onzichtbaar gemaakt. Uit bescherming en steeds was ze denk ik daar om me te helpen en te herinneren dat ik verder mag. Nu helemaal. Het was niet allemaal negatief (het donkere bedoel ik dan alle trauma, pijn, eenzaamheid, in de steek gelaten, me hopeloos verloren voelen, zo anders zijn en voelden dan de rest.) Het was er om me te helen zo vaak. Ik heb alleen niet gedurfd ik was zo bang. Wat heel begrijpelijk is.

Dus nu kan ik terug kijken op dinsdag met dankbaarheid en begrip in plaats van verwarring, pijn, verdriet en angst. Ik hoop dat mocht ik weer in zo een situatie zijn ik nog meer vertrouwen mag hebben in het proces en dat je het soms in het moment van nu nog niet kan zien. Wel in de toekomstige nu. Die weet weer meer die is daar al geweest. Hopelijk kan ik dan nog zachter zijn meer liefde voelen en begrip.

Zo nu ga ik slapen met een hart vol liefde, helderheid en rust.

Dankbaar voor dit geweldige leven met al haar bergen en dalen met al het donker en licht. dankbaar dat ik ben wie ik ben. Dankbaar dat ik met jou mag delen. Dankbaar dat je dit leest en met mij deelt.

Zo veel liefde en licht voor jou prachtige hart.

Liefs Naomi